eac.blogg.se

Jobb, jobb och jobb

Kategori: Allmänt

Nu rullar pengarna in tänkte jag skriva men så är det inte riktigt än. Jag jobba på och har nästan jobbat heltid i två veckor nu men om en vecka så går jag på heltid vilket är så jäkla GÖTT!
 
Idag har jag varit duktig och städat hela lägenheten och jag lagade mat som jag antigen ska käka ikväll eller så tar jag med det till lunch imorgon, har inte bestämt mig än. Och vi betalade in hyran, det ska göras innan kl 16 varje måndag. Vi tänkte att vi skulle betala hyran på fredagarna istället bara för att ha det gjort innan helgen ifall man jobbar på måndagen för post office har ju stänkt på helgen. 
 
jag e lite skraj angående mitt hår. Altså det blev färgat senaste gången(vilket det inte var tänkt haha) men det blev som det blev. Tack och lov så har jag ju inte svart hår naturligt (bara råttfärgat) så det ser ok ut även med en halv centimeters tväxt. men jag vet inte hur det kommer att bli nästa gång jag slingar det, DET SKA SLINGAS INTE FÄRGAS!!! jag hoppas att det blir som vanligt då, altså som jag har haft det tidigare. Slingat och naturligt. 
Jag hoppas hoppas hoppas!
 
Jag har hört en hel del skvaller om folket som jobbar på railway square(där jag jobbade innan) altså jag vill syp på vissa som jobbar där. Man blir lite äcklad så som folk håller på. det är inget allvarligt eller olagligt men det är ganska räligt och man tappar lixom den lilla respekt man hade för dom innan. Iallafall så har jag snackat med mathilda om det på fb och det behövde jag haha. Trodde att jag skulle spricka om jag inte kunde få berätta det för någon som känner folket på railway. 
 
Snart ska jag hem och dricka te. Jag har köpt lemon/ginger te, rosehip te och cranberry te som e supergott!!! :D 
 
hej svejs så länge!

Biblan igen

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag här med ellen, min rumskompis. Jag försökte att stanna uppe länge igår för att förbereda mig inför nattpasset som jag har ikväll, det gick ju sådär...
jag vaknade vid 9 imorse och hade planerat att sova tills 12 iallafall. men men, jag får köpa lite cholkad och annat för att hålla mig vaken inatt. 
Som tur e så har jag 4 dagar på mig att vända tillbaka dygnet tills jag har nästa jobbshift.
Snart ska jag ut och gå sen ska jag försöka att sova lite innan jag börjar jobba,
 
Ha det bra allesammans
 
ps. kul med studentmössan klara!!!! ds.
 

Bibloteket

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag på biblan och använder deras internet, det är gratis och ligger bara ca 10 min från lägenheten. Idag har jag varit ledig från jobb så jag chillade hemma lite sen stack jag och ellen till hyde park och solade ett par timmar, sen gick jag hem och åt lunch och sen kom jag hit. För ett par dagar sen lagade jag två tacopajer som blev supergoda. Så det kommer jag att äta tills det tar slut, haha(tur att dom blev goda). 
 
Angående jobbet så funkar det väldigt bra, igår jobbade jag med två killar och vi hade skitkul tillsammans. Det e så skönt när man kommer bra överens med kollegorna. Jag ska jobba ett nattpass på central YHA om ca en vecka, det kommer att bli intressant. Det gör jag bara för att få fler timmar innan jag börjar jobba heltid. Men som sagt det kommer att bli spännande, jag får väl köpa några redbull och lite choklad för att kunna hålla mig vaken. 
 
Idag ska vi nog gå på bio, det är halva priset på tisdagar :)
 
 
Hej på er!
 
 

Internet?

Kategori: Allmänt

Hallåj allihopa!
 
Det här med internet ar inte helt lätt, speciellt inte om man inte har så mycket pengar... Vi har bestämt att vi inte ska skaffa wifi i lägenheten för det kostar alldeles för mycket pengar. Dessutom så har jag ju bra med internet på mobilen så det känns bara onödigt att betala ännu mer för att skaffa wifi som jag antagligen bara kommer att använda ett par timmar om dagen på datan. 
 
Iallafall så har jag jobabt mitt första skift på Sydney Harbor YHA eller YHA the rocks som det också kallas(ville bara förklara det). Det känndes jättebra!! Det var lätt att komma in i det igen och alla var jättetrevliga mot mig. Så det känns som att det kommer att gå jättebra. Just nu så jobbar jag deltid, men kommer att gå på heltid i slutet av månaden så det är ett par veckor nu som jag inte har sådär jättemycket jobb. Men jag ska försöka att ta så många skift på dom andra hostlena som jag bara kan. Jag kanske ska jobba nattskift på central YHA, min chef frågade om jag intresserad av det och det sa jag att jag var. Man vill ju ha pengar!!!
 
Annars så rullar livet på, jag försöker att fylla mina lediga dagar med något att göra. Vi har varit på stranden ett par ggr och dit kommer jag att fortsätta att åka. Men en av dom jobbigaste/svåraste sakerna är att planera maten. Jag vill ju lägga så lite pengar på mat som jag bara kan, men det är SÅ JOBBIGT att storhandla utan bil. Altså jag är inte den starkaste tjejen i stan och jag orkar inte bära på så mycket.. och jag e typ beroende av mjölk, som väger ett par kilo... 
 
Jag kommer att göra ett inlägg om mina farm erfarenheter lite senare med blider och allt.
 
Ellen som jag delar rum med har fixat mitt hår... det blev helt ok. Jag tycker själv att det blev lite för mycket färg, jag gillar när det ser slingat och lite mer naturligt ut. Det var helt ny färg som jag aldrig har använt förut, men 
nästa gång så kommer det bli bättre :) 
 

Tillbaka i Sydney

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag i min nya lägenhet som jag delar med tre andra svenska tjejer. Jag gjorde mina tre månaders farm jobb och blev klar med det i söndags. Jag tog nattbussen från lismore till sydney och direkt när jag kom fram så dumpade jag mina väskor på railway och gick till immigration office för att ansöka om mitt andraårs visum. Problemet var bara att man inte kan ansöka om det i papperform utan man måste göra det online. Och det var ju lite trist eftersom jag spenderade ganska mycket tid och papper på att skriva ut papper på kvitton och bank statements för att kunna "bevisa" att jag faktiskt varit på farmarna och jobbat alla dagar. När jag gjorde min online ansökan så kunde jag typ inte skicka in alla bevis, så jag var ju ganska skraj att jag inte skulle bli godkännd.. men efter bara ca 10 timmar så fick jag beskedet att jag blivit godkännd. Så det var jätteskönt att det gick så snabbt, det betydde ju att jag kunde meddela yha att jag kan börja jobba direkt. Så nu har jag mailat med en av cheferna på the rocks yha och dom kommer att kunna erbjuda mig deltid i 3-4 veckor och sen fulltid över sommar perioden, det kommer ju att vara iallafall till februari. Så då kommer jag att kunna spara lite cash, najs!!!
 
Tjejerna som jag delar med är 94 alla tre och tog studenten från Procivitas iår. Trevliga tjejer som fixade jobb och lägenhet bara några dagar efter att dom kom till Sydney. Jag delar rum med Ellen, jag känner dom ju inte så bra än men än så länge funkar det väldigt bra med dem :)
 
En sak som var väldigt kul var ju att julia är i stan. Jag träffade henne igår tillsammans med hennes resekompis och en annan svensk tjej som de delar rum med på hostlet. Vi satt och snackade ett bra tag i hyde park och sen var tanken att jag skulle följa med dem ut och festa men jag pallade inte.. jag hade ju inte sovit en blund på bussen så min hjärna var MOS! Så det var synd att jag inte pallade, men men. Idag så gick vi till darling harbor och checkade läget och det var fint och mysigt som vanligt, men det blåste extremt mycket! Vilket var lite tråkigt men en sak som var ganska kul var att julia och dom andra tjejerna köpte vars en macka på subway och vi satte oss på en typ lång och stor trappa så dom kunde käka i lugn och ro, men det blev inte så mycket ro för en av tjejerna då en mås kom och bokstavligt talat stal hennes macka ur handen på henne!! Det var sjukt, haha. Som tur var så hade honb ätit tillräckligt mycket för att bli mätt men det var ganska sjukt ändån. 
efter det så visade jag julia min lägenhet och vi satt här och snackade en stund. sen var det dags för henne att gå "hem" för att hinna med nattbussen till byron bay. det var jättekul att snacka och träffa henne!!!