eac.blogg.se

Hej Hej

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag klockan sju, drog mig till typ åtta och käkade frulle. Sen har jag tvättat, gjort "fint" hos hönsen och nu ska jag städa i lägenheten lite. 
igår hade vi inte så mkt att göra så vi spelade lite fyllespel sådär vid två på dan, varför inte lixom? 
En annan variant på pyramiden eller "the christmas tree" som Gesa(tysk) kallar det för.. 
Vid calalla bay, john har ett beachhouse här :) 

Livet rullar på

Kategori: Allmänt

Som sagt, livet här på farmen rullar på. Helgen var mycket lyckad förutom att jag lyckades bli av med mina plånbok/mobil i några timmar men det löste sig (jag kände på mig att jag inte hade tappat bort dom). Lite konstigt att killen som hade mina grejer kontaktade mamma! Kanske lite onödigt? eller vad säger du mamma? nu blev du ju orolig för "ingenting"... 
 
Men men det var en kul helg, och idag har vi städat och gjort fint både för hönsen och i vår lägenhet. Vi har väl inga direkta planer för veckan som kommer men vi får se vad som händer. 
 
Det har kommit en tysk tjej till farmen, Gisa. Hon jobbade här i 4 månader förra året och nu är hon här i ca en vecka innan hon åker hem till tyskland. En trevlig tjej som till och med är längre än mig haha!!!!

Tur?

Kategori: Allmänt

Är det ens födelsedag eller?? Hittade 2 dollar på tåget  :)
 

Grattis till mig!

Kategori: Allmänt

 
 
21 år gammal blir jag idag. Igår var vi ute och festade i Sydney och det var skitkul!! Det var en byta början på födelsedagen. Nu har vi jobbat lite och ska snart äta pizza. 
Efter att vi har packat ägg så ska jag in till Sydney igen och röja gärnet. 
Ha det gott! 

Hola

Kategori: Allmänt

Detta gjorde jag igår. Hönsen i denna delen har blivit för gamla så de åker till slakten.. Vi flyttade på mattor så man kan köra in med en traktor och få bort allt skit som har bildats från 3000 höns under 2 år! En hel del altså, och det är därför som det luktar så in i! det är ca en meter(minst) med bara hönsbajs som ska tas ut.
 
 
 
 
Idag var jag med när dom kör ut och säljer ägg. Det var kul, jag fick träffa folk och se wollangong , som är den finaste staden i Australien jag sett hittills. Vi käkade osttoast till frukost, belgiska våfflor med vit choklad till snack, chyckling wrap till lunch och varm choklad till eftermiddags kaffe. Mycket gott och trevligt. Dock fick jag ställa klockan på 5.50 imorse.. Mindre kul haha. Nu ska jag snart packa ägg och sen få och lägga mig. Ha det bra där hemma.
 
föresten så är min kompis ganska bra nu, hon fick ju en hjärnskakning. Men nu har hon bara ont i huvudet och armen som hon landade på. Hon mår inte illa längre och kan vara i ljusa rum/dagsljus. Det kunde hon inte innan. Så det går framåt! :D 

Mumsfillibabba!!

Kategori: Allmänt

Köttbullar, potatismos, gräddsås och sallad!! (Allt är hemmagjort!) med mjölk så klart :)

Ajajaj

Kategori: Allmänt

Hallå allihopa!
igår började vi att packa ägg lite tidigare än vanligt. Vi började vid 15.00 istället för 17.00, för att vi skulle iväg på kvällen. När vi var klara med äggpackningen tog vi bilen och körde ut till Johns andra farm som ligger ungefär 3,5 timme från kycklingfarmen. 
När vi kom dit så gjorde vi upp en eld, dukade fram mat och grillade. Himla mysigt och jag drack svensk cider som var jättegod. När klockan var 22.00 var det dags att ta fyrhjulingarna och jaga kängurus. Vi åkte upp och ner bland fälten och John sköt 2 eller 3 kängurus. Det var mycket spännande att vara med på jakt, och jag lyckades ju äntligen få se vild kängurus som hoppade fram. 
Dock en grej som var mindre rolig var att vi råkade ut för en olycka med fyrhjulingen. violetta som jag delar rum med slog i huvudet rejält så vi fick ringa efter ambulans.. Jag följde med in till sjukhuset eftersom jag känner henne bäst här. Jag är ok, men det är värre med henne. Hon är hemma nu men måste in till ett större sjukhus imorgon för att ta mer avancerade blodprover och röntgen på huvud/hjärna. Hon fick starka smärtstillande piller så nu sover hon bredvid mig. Varken hon eller jag fick någon sömn igår natt så jag ska laga mat till migsjälv och sen gå och lägga mig. 
Ha det så bra sålänge! 
 
 
ps. Det är ca 30 min till havet. Japp den bruna hästen(Stevie) är finare och yngre än den vita. Dock har han ett humör som heter duga.. Han vill inte riktigt lyda! ds. 

Bilder

Kategori: Allmänt

nu sitter jag och spelar Uno med tjejerna, men här kommer lite bilder :)
 
 
Vi var på utflykt idag, till fitzroy falls! Det var jättefint! 
 
Dricka vin vid the fire :)
Det var slut på mjölk innan, men vi köpte mer! yippi
Ett nektarin träd på farmen! 
Utsikt över wollangong!
Fina hästar! Nej mamma jag vet inte vilken ras det är, men den bruna heter Stevie.
 

Bilder

Kategori: Allmänt

Lite onödig information till er där hemma: jag började spara på mina naglar när jag var i Sverige och har inte rört dem på ganska länge. Jag var väldigt nöjd med dem men sen hände det tragiska.. Jag bröt en nagel. Detta gjorde mötte ont men det gjorde allt väldigt opraktiskt att inte kunna använda mitt pekfinger så jag var tvungen att klippa alla. Helt ärligt är jobbet mycket lättare nu med korta naglar! 
 
Här seger ni rullbandet där jag står, tar äggkartongerna och packar ner dem i lådor. Sen ställer man dom fulla lådorna på pallar.
 Äggen som kraschas samlar vi i en hink och ger till grisen Olivia :D hon blir jätteglad!! 
dom andra tjejerna roar sig i sydney(lite avundsjuk) men gamle John(johns pappa) bjöd oss på middag. Han är medlem i bowlingklubben så där käkade vi ikväll. Rumpstek med grönsaker (rostad pumpa e supergott!!!) och bearnese sås, såååå gott :) sen fick vi glass med choklad till efterrätt. 
Nu ska jag sova, godnatt!
 
 

Ciao Ciao

Kategori: Allmänt

Idag har jag jobbat extremt mycket, om man jämför med hur mycket man brukar jobba här. Vi vaknade vi 10, käkade frulle, mötte upp Pia utanför "hönshuset" där ca 12000 höns bor. Hon skulle visa oss hur man städar hönsbona(vet inte hur man stavar det men översätt chicken nest). Men när vi gick in dit så låg det ganska många döda höns lite överallt, och hon sa att detta inte var normalt så hon ringde John. Efter det så sa hon att vi skulle ta upp alla döda höns, räkna dom, slänga dom nere i hagen och sen städa hönsbona. Så det är vad vi gjorde idag. I hela huset där hönsen bor finns det 4 delar med höns i olika åldrar och vi fixade bara i en av dem. Men som det luktade!!!!!!1 Fy katten säger jag bara... det luktade som gammalt kiss med en blanding av fjädrar och hönsmat. Sen lät det ju gansk mycket oxå, 12000 kacklande höns är inget man leker med! 
Iallafall så fick vi ett par lådor som vi skulle lägga dom döde i, hanskar på händerna och en spade. jag ska se om jag inte kan ta ett par foton och visa er sen nån gång. Vi fick ihop 44 döda höns, där 2 fortfarande levde lite, men jag tror att dom dog efter ett tag. Jag gjorde detta med violetta som e tysk och i början var det ganska kul att lyssna på henne, hon skrek till några gånger "NEIN NEIN" när några höns började faxa henne i huvudet eller om nån som vi trodde var död men som ändån rörde på sig, haha!!! 
efter det var klart så skulle vi sätta på lappar med 700gs tryck på äggkartonger där det stod 800g. Och vi hade väl kanske 500 äggkartonger att göra. Men det gick ganska bra, vi spelade musik och när man e två så går det ganska så snabbt. 
Jag har fått låna en jacka av Trevor som jobba med oss på kvällarna när vi packar ägg. En typ lila och vit skidjacka med ett playboy märke på ;) så nu håller jag mig varm!! 
 
Idag ska Teresa och Pia in till Sydney för att festa lite och jag och violetta e kvar här på farmen, men vi hänger inte läpp för det. Vi ska ut och äta middag på restaurang nångon stans här omkring, vet inte var men det ska bli spännande.
 
 hoppas att allt e bra med er där hemma :)
hejsvejs

Woohoo

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
Ja det blev väl kanske lite förvirrande med det förra inlägget, det var meningen att det skulle komma längst upp men det gjorde det ju inte. Men jag tror att detta kommer att komma längst upp som det ska. 
 
idag är Pia, Teresa och John ute och säljer ägg eller vad man ska säga. lastbilen lastas med ägg efter att vi har packat äggen i lådor, och sen åker dom runt till olika affärer i olika städer runt omkring och säljer dem. Detta göras varje tisdag, onsdag och torsdag. Så altså är jag och Violetta själva på farmen idag. jag vaknade vid 11 idag, vi käkade frukost vilket blev äggmacka med mjölk. Jag kommer nog att bli trött på ägg efter ett tag!! sen städade vi hela lägenheten som vi har tillsammans och det tog kanske en timme. Efter det sopade vi "lagret" där vi står och packar ägg. Sen var det dags att rida hästar :) men det gick inte så bra. hästarna verkade vara på lite dåligt humör så efter ett tag gav vi upp. Vi ska göra ett nytt försök imorgon. 
Idag är vädret väldigt fint. Det är ca 22 grader och strålande sol :D 
nu chillar vi ute i vädret och ska väl försöka hitta på nåt kul som vi kan göra tills vi ska packa ägg klockan 5.. 
 
det jag menade i förra inlägget var att vi åkte på en fyrhjuling, med fyrhjulsdrift som är värd 12000 dollar. 
 

Hejsan blogen!

Kategori: Allmänt

jag lever men har inte tid att uppdatera nu men det kommer!!!! :D jag har det jättebra!