eac.blogg.se

Lite blandat

Kategori: Allmänt

Efter att jag skrev inlägget igår träffade jag två franska killar, Babtiste och Pierre, som satt och drack "goon"(billigt/sliskigt/vitt vin). Jag hade inga planer på att dra ut så när dom frågade mig om jag ville ha sa jag snällt nej tack. Men dom är nog dom konstigaste/roligaste franska killarna jag någonsin har träffat haha. Vi satt och snackade om allt mellan himmel och jord och hade skit kul! Jag hade min dator med mig så vi spelade musik allt ifrån gammal klassisk fransk musik(haha) till modern fransk musik, och jag spelade några svenska låtar som t.ex. vill ha dig(freestyle), basshunter, avicci, swedish house maffia. Men dom gillade inte min musik så mycket.. utan föredrog ju daft punk!!!? Dom blev bara fullare och fullare och det blev lite jobbigt med engelskan, men det var ganska kul att höra. Efter ett tag så joinade vi några andra som satt bervid oss, en dansk tjej, en hollänsk tjej och en tysk kille som alla studerar i Nya Zealand. Spelade lite kortspel och hade det trevligt. Sen var klockan 1 och jag började bli lite trött så jag gick upp till rummet, bytade om och borstade tänderna. När jag skulle lägga mig i sängen var jag inte trött längre, så jag gick ner till Nitesh som jobbar nattskiften på helgerna. Snackade länge och väl med honom, mycket skvaller och historier om alla som jobabr här, hehe! Sen kom en italienare som jobbar i cafet och hans kompis som var lite speciell. Kompisen kommer från nederländerna men ser ut som en ryss!!!!! Han är en gamer... dvs: tjock och ful. Jag trodde inte på att han kom från nederländerna så han visade sitt pass och det är utan tvekan det fulaste passfotot jag någonsin sätt. Och det säger ganska mycket eftersom jag kollade ju på ca 20 pass/id:n om dagen när jag jobbade i repan. Jag kan inte med ord ge den bilden rättvisa, jag skrattade nästan så jag kissade på mig! och jag var tvungen att fråga om det var äkta haha. Men det var den och efter nån timme var klockan 6 på morgonen så jag gick upp och lade mig. 
 
Idag vakande jag vid 14, duschade och gick och handlade mat. Jag käkade med studenterna från Nya Zealand, och en kvinna från australien. Hon hade bott i Sverige ett år när hon var yngre och vi diskuterade vissa politiska skillnader mellan Sverige/Europa och Australien. Visste ni till exempel att om man inte röstar i ett val(council, state och federal, så som vi har hemma med komun, landsting, stat) får man böta!! du kan få böta upp till 1000 dollar om du inte röstar på något av dom tre. och dessutom så kan du inte rösta blankt, utan du måste välja något av alternativen. Helt sjukt tycker jag!! Det tar ju bort rätten att inte vilja rösta på något av alternativen! Sen snackade vi om att man inte behöver betala för sin utbildning i sverige alls medans beroende på hur mycket föräldrarna tjänar så måste du antigen betala in hela beloppet av vad det kostar att gå på skolan under ett år, eller så kan du få chansen att betala tillbaka det efter du har gått i skolan som ett "lån". 
mycket konstigt tycker jag! 
Jag snackade lite med fransmännen idag och han ena har typ inget minne från gårkvällen medans han andra kommer ihåg det mesta. 
Jag kollade på tv med en kille från england, som var väldigt trevlig men han var typ 30+ och när han sa att han ville laga middag till mig nån dag tänkte jag bara NEJ och gick där ifrån. 
Men efter han träffade jag Paul från Deutschland :) riktigt härlig kille! Han åt clementiner till middag haha! Vi satt och snackade i över en timme om våra tidigare resor i australien och sen kom en annan australiensisk kvinna och vi satt och pratade om resor överallt i världen. det var najs.
 
Babtiste sa till mig att man hade hittat en albino krokodil som levde i kloakerna under Paris, är detta sant frågar jag er?? 
 
ps. dom jag delar rum med är lite konstiga!!! en japansk tjej som e jättereligös, hon går runt med sin bibel i handen typ alltid och anledningen till att hon kom till sydney är för att det ska hållas en kristen conferans som tydligen lockar över 20 tusen människor världen över. Dom australienska tjejerna är tydligen inte vänner? den ena tjejen snackar lite skit om den andra till mig, och jag vet inte riktigt vad som pågår. Den andra tjejen(som inte snackar skit) kan inte sluta prata, hon är lite jobbig! dessutom så är det någt fel med hennes ögon så hon måste bära lila linser(hon har inte fått dom än). Men jag åker ju imorgon så det e lungt! ds. 

Slappedag

Kategori: Allmänt

Igår natt trodde jag att jag skulle kunna somna i hyfsad god tid men så blev det inte. Jag var trött och hade ont i huvudet men lyckades aldrig somna. Så jag bara låg i sängen och vände mig fram och tillbaka tills klockan blev ca 7 på morgonen(det var då jag tittade senast på klockan) lyckades somna men jag hade satt alarmet vid 8.30 för ringa bonden som jag ville jobba hos. Vid 7.30 vaknar mina roomies som tänder lamporna, öppnar gardinen så solljus kommer in och börjar prata ganska högt om deras planer under dagen. Vid kvart över 8 lämnar dom rummet och jag är nu irriterad och mega trött. Vid 8.30 ringer klockan och jag försöker ringa bonden, John. Men han svarar inte och jag väljer att sova några timmar och försöka senare. Men efter nån timmer så ringer han tillbaka och vi snackar lite kort och jag "fick" jobbet. Jag ska ju som sagt dit på måndag och jag vet inte riktigt vad som väntar mig om jag ska vara ärlig! Men jag ska snacka lite med de tidigare backpackerna som har jobbat för han så jag vet lite iallafall. Efter att jag hade snackat med han var jag astrött och jag somnade typ som en stock. Och jag sov till klockan 17, vilket inte är så bra men det var ingen kvalitets sömn jag fick så nu ett par timmar senare är jag fortfarande trött och ser fram emot att få gå och lägga mig igen.
Det spöregnar ute!!!! När jag vaknade var jag jättehungring och var ju lixom tvungen att gå och handla mat så jag lånade ett paraply från repan och tog på mig regnjackan(som jag är tacksam för att jag tog med mig) och begav mig ut i regnet. Jag handlade en sallad, frukt och yoghurt som jag ska ha som frukost imorgon. 
Människorna som e här vet jag inte riktigt hur jag ska placera. Här e vissa som är i min ålder men det känns som dom flesta är lite äldre, det sitter ett gäng 40-60 åringar i sofforna och jag fattar inte riktigt vad dom gör här? Men sen så finns det ju yngre människor oxå, jag har bara snackar lite med vissa eftersom jag har ju sovit mest av dagarna som jag har varit här.. Sen sticker jag ju om ca en dag så jag känner inget behov av att komma in i "långtidsgängen" som e här. Det ör ett annat hostel än vad hur det var innan, men jag antar att det är för att det är denna tiden på året. Dom flesta backpackerna kommer ju inte förrens i nov/dec :)
Här ser ni var jag ska jobba :)
 
 
 

Dag 3

Kategori: Allmänt

Jag har fått farmjobbet :) 
jag ska börja på måndag och jobba i en vecka (trial) och om allt går bra kommer jag att få stanna där i 3 månader. 

Dag 2

Kategori: Allmänt

Tyvärr sov jag bort stora delar av dagen igår så ju lyckades inte somna på kvällen, utan låg uppe och tittade på film tills klockan halv 4. Efter det gick jag ner till repan och satt där nån timme och snackade med Dylan som jobbar nattpasset. Det var rätt gött att snacka med han, han e väldigt relaxad och lätt att snacka med. Sen efter det lyckades jag somna vid 7 på morgonen och vaknade vid 14 då ett par tjejer kom in i rummet. Trevliga tjejer från Melbourne, men dom fattade nog inte att jag var från sverige för den ena tjejen tyckte att det var coolt att komma från "Switzerland" och jag pallade inte rätta henne.. 
Men jag har iallafall snackat en hel del med folket i repan, lite nyheter, lite skvaller. Jag gick dessutom till organisationen idag och snackade lite kort med en farmer som jag kanske kan få jobba hos. Enligt Patrick är han extremt rik, tydligen så ska han ha en båt för 2 miljoner dollar, eget flygplan(han är även pilot), jetski och en massa andra prylar. Jag har sett flyget på facebook så iallafall det stämmer :) och han skrev till mig att han hade köpt ett motell så det fanns mycket jobb att göra haha.. 
Nu sitter jag och kollar på allsång på skansen men ska snart ner och käka soppa.
Ha det så bra där hemma 
 

George street

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag på organisationens kontor och ska snart ha möte med Patrick, men tänkte uppdatera lite först. Flygeresan i sin helhet har gått väldigt bra. Jag träffade ju den danska tjejen i London och mellan Singapore och Sydney bytade jag plats med en kille så att jag satt vid fönstret och hon satt vid gången och vi hade ett säte mellan oss som ingen satt på. Vi kunde breda ut oss ordentligt :) hon är lika gammal som mig och ska hälsa på hennes syster som pluggar till läkare(i Köpenhamn, men har ett utbytesår i Sydney). Så vi snackade om allt och ingenting och blev vänner. Det var skönt att ha någon som man kunde snacka med och typ dela resan med. Vi skilldes åt på tåget, hon skulle av på domestic för att träffa sin syrra och jag fortsatte till central. Vi har varandra på facebook så vi kanske kan ses nån gång när jag slutat på farmen. 
 
Denna gången flög jag med Brittish Airways. Dom var helt ok. Maten var sämre än Quantas och sätena var lite smalare men man hade längre fram till sätet framför en så jag fick plats med mina ben utan problem. Flygplanet var mindre, bara en våning så man var tvungen att gå igenom första klass och buissnes klass för att komma till våra säten längst bak. Det var lite kul att se hur skulle vara om man flög första klass, då har man nästan en egen hytt haha. Personalen var trevlig, dom kom och serverade dricka ofta men dock inget "snacks" som med Quantas. Man hade en skärm i sätet, likadant med Quantas och man får en filt och en kudde men inte ögonbindel!! Vilket var synd för det hade jag räknat med, det är lättare att sova med en sån. 
 
När jag skulle checka in vid halv sju så var jag inte trött alls, jag visste inte riktigt hur jag skulle fördriva tiden tills klockan nio då allt öppnar. Jag snackade med Dylan och några andra som jobbade i repan och efter det gick jag upp på rummet för att chilla lite. Det slutade med att jag sov tills klockan 2 och nu kan jag knappt hålla ögonen öppna.. Jag vet inte riktigt hur jag ska överleva tills ikväll! om jag kan hålla mig uppe till klockan sju så kommer jag ju att vakna i hyfsad tid imorgon. 
Dylan bokade in mig i ett rum som jag är helt själv i. Gött på ett sätt men å andra sidan så hade det varit ett bra sätt att träffa nytt folk. 
 
Jag sitter med woofing boken i händerna och försöker att hitta en farm, vi får se hur det blir haha
(jag har fått tillbaka min kamera :D) 
 
 

På kycklingfarmen

Kategori: Allmänt

Nu har jag äntligen fixat så jag har internet på mobilen så jag kan uppdatera lite bättre. Jag kom hit i måndags klockan 4 och blev upphämtad av Pia en av dom 3 tyska tjejerna som jobbar här. När jag kom till farmen så åkte violetta och Teresa på en quart (tror jag att det heter) för 12 tusen dollar!! Och sen fick jag åka med när John körde. Fy fasen vad läskigt det var! Jag fick känna att jag levde haha. Sen efter det så var det dags att jobba lite. 
Jobbet är att packa ägg. Jag står vid ett rullband, tar ett paket med ägg, lägger ner paketet i en låda, fyller lådan och ställer lådan på en pall. Detta gör vi i ca en timme. Det är typ allt. Imorgon ska vi städa lite men annars finns det inte så mycket att göra här. Idag och igår badade vi i johns jacuzzi och drack vin och svensk cider :) och sen jobbade vi ju en timme om dan, vi var även och kollade på hans flygplan.
jag delar ett rum och en toalett med violetta, som fyller 20 om nån månad. Det funkar bra med henn, hon är lätt att snacka med och hon är oxå ganska ny precis som jag. 
Nu ska jag sova, ha det gött!! 

Singapore

Kategori: Allmänt

 
Nu sitter jag i Singapore, vi ska gå på planet om ca 30min. Men resan har gått bra, jag fick sitta längs med gången så det var skönt. Kunde sträcka på benen lite. Flyget till Sydney kommer att ta ca 7 timmar och jag hoppas att kinesen som satt bredvid mig hoppar av här och inte ska med till Sydney! Han var inte jobbig men då kanske jag kan lägga upp benen där :) 
kram

Singapore

Kategori: Allmänt

 
Nu sitter jag i Singapore, vi ska gå på planet om ca 30min. Men resan har gått bra, jag fick sitta längs med gången så det var skönt. Kunde sträcka på benen lite. Flyget till Sydney kommer att ta ca 7 timmar och jag hoppas att kinesen som satt bredvid mig hoppar av här och inte ska med till Sydney! Han var inte jobbig men då kanske jag kan lägga upp benen där :) 
kram

London

Kategori: Allmänt

 
nu sitter jag på flygplatsen i London och väntar på att boarda planet till Sydney. resan hit gick bra, mfettet var jobbigt att lämna föräldrarna! Det var inte lätt kan jag säga, men jag kommer att uppdatera här så ofta jag kan så ni har ett hum om vad jag gör :) 
jag har bytat om till mina rosa mjukisbyxor och satt upp håret i en boll så nu är jag redo att åka. Jag har träffat en dansk pige som ska hälsa på sin syster i Sydney, kul för henne! 
Hejdå så länge! 
 

Hejsan blogen!

Kategori: Allmänt

Nu är det så att jag ska ju resa iväg själv den här gången så det fick bli en ny blogg. Dock är designen på denna bloggen lite fulare än den jag och mathilda hade gemensamt men det ska nog gå bra ändån!
Nu ska jag iväg till siba för att köpa en grej till kameran och kanske om jag hittar en sån grej man sätter på resväskan för att skriva hemaddressen om väskan skulle tappas bort. Jag käner att det kan vara bra att ha. Så nu ska jag kila iväg och sen när jag kommer hem ska jag köpa en försäkring, packa det sista och duscha.
ha det bra :) 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.